Középkategóriás áron kínál felsőkategóriás zajszűrést a Huawei legújabb fülhallgatója

Már Magyarországon is kapható a Huawei i-sorozatának legfrissebb tagja, a HUAWEI FreeBuds 6i vezeték nélküli fülhallgató. Az új modell az  eddig inkább flagship kategóriára jellemző intelligens és dinamikus zajszűrő technológiával, hosszú, akár 35 órányi üzemidővel a negyvenezer forint körüli árkategóra egyik legjobb választása lehet.

Az új HUAWEI FreeBuds 6i fülhallgatót a gyártó harmadik generációs intelligens, dinamikus zajszűrő technológiájával (Intelligent ANC 3.0) szerelték fel, amely korábban kizárólag a flagship kategóriás Pro szériában volt elérhető. Az új technológia révén az eszköz különböző szituációkban pontosabb zajszűrést biztosít úgy, hogy egy speciálisan kifejlesztett algoritmus 34 lehetséges felhasználói helyzet alapján valós időben módosítja a szűrési beállításokat a környezeti tényezőknek megfelelően.

Az új modell emellett öt nagyobb hardverfrissítéssel is érkezik, amelyek szintén a magasabb zajszűrési teljesítményt támogatják. A passzív zajszűrés (PNC) fejlesztései közé tartozik a zajszűrő kamra és a vadonatúj gumiharangok, míg az aktív zajszűrés (ANC) fejlesztései között szerepel a három mikrofonos rendszer, az elődmodellhez képest 2,4-szer magasabb  számítási teljesítmény és a 11 mm-es négy-mágneses dinamikus meghajtó.

A zajszűrő kamra főként közepes és magas frekvenciájú zajokra koncentrál, és különösen hatékonyan csökkenti a háttérzajt a 2–3 kHz-es tartományban, így a FreeBuds 6i ideális választás lehet kávézókban vagy irodákban is. A zajszigetelést tovább növelik a három méretben elérhető bőrbarát, folyékony szilikonból készült gumiharangok, amelyek egyúttal stabilabb illeszkedést is biztosítanak.

A HUAWEI FreeBuds 6i fülhallgató három mikrofonból álló rendszere az elődmodellhez képest pontosabban gyűjti össze a környezeti zajokat, és egy külső mikrofonnal további hangokat is rögzít, ami 50 százalékkal jobb1 jelerősség-zaj viszonyt (SNR) eredményez. Ez jelentősen javítja a hang tisztaságát, valamint kiterjeszti a zajszűrést az alacsony és közepes frekvenciákra egyaránt. Emellett a fülhallgató 2,4-szer erősebb számítási teljesítménnyel rendelkezik, ami jelentős javulást eredményez különböző környezetekben. A technológiát egy 11 mm-es négy-mágneses dinamikus meghajtó is kiegészíti, amely magasabb érzékenységet biztosít, és úgy javítja a zajszűrést, hogy ellentétes hanghullámokat generál a fülhallgatóba jutó zajok ellensúlyozására. Az új technológiáknak köszönhetően a FreeBuds 6i kétszer olyan hatékony2: Átlagosan 27 decibellel3 csökkenti a zajt minden frekvenciatartományban, és akár 5 kHz-es ultra-széles zajszűrési tartományban is hatékonyan működik.

Akár 35 órányi zenelejátszás
A HUAWEI FreeBuds 6i fülhallgató kivételes hangminőséget és erős akkumulátor-élettartamot nyújt. A 11 mm-es ultramágneses mélyhang-meghajtóval felszerelt fülhallgató 50 százalékkal erősebb basszus hangzást biztosít egészen 14 Hz-ig, amelyet az LDAC HD audiokodek és a Hi-Res Audio Wireless tanúsítvány is alátámaszt.

Ezenkívül a felhasználók személyre szabhatják a hangélményt a támogatott Multi-EQ hatások segítségével. Ezek az effektek akár 10 sávos hangszínszabályzást biztosítanak, lehetővé téve a zenék finomhangolását az egyéni ízlésnek megfelelően.

A HUAWEI FreeBuds 6i akár 35 órányi zenelejátszást4 biztosít töltőtokkal, és 8 órányit a fülhallgató egyetlen feltöltésével, egy gyors, 10 perces töltés pedig akár 4 órányi lejátszást biztosít.

Ár, elérhetőség
A HUAWEI FreeBuds 6i ajánlott fogyasztói ára 42.990 Ft, és többek között az alábbi kiskereskedőknél kapható: MediaMarkt, Yettel online és offline üzleteiben, az Alza és emag webáruházában, illetve további, kisebb értékesítő partnereknél.

1 A zajgyűjtési pontosság 50%-kal magasabb, mint a HUAWEI FreeBuds 5i. Az adatok a Huawei Labstól származnak.
2 Az átfogó zajszűrő képesség a csökkentett zaj átlagos mértékére vonatkozik, ami 100%-kal több, mint a HUAWEI FreeBuds 5i esetében. Az adatok a Huawei Labstól származnak. A tesztmodellek az emberi hallás alapján készültek, a tesztek során pedig a dinamikus zajszűrő módot is engedélyezték. A tényleges zajszűrési teljesítmény a használati forgatókönyvtől függően változhat. A zajszűrés nem működik olyan jól magas frekvenciájú zaj esetén.
3 A 27 dB az 50 Hz-től 16 kHz-ig terjedő tartományon belüli több frekvencia átlagos zajkioltási mélysége meghatározott beállítások mellett. Az adatok a Huawei Labstól származnak. A tényleges teljesítmény változhat.
4 Az akkumulátor üzemidőre vonatkozó adatok a Huawei laboratóriumából származnakn, az alábbi beállítások mellett: 50%-os hangerő, kikapcsolat aktív zajszűrés AAC módban, és az eszköz P60 Pro telefonhoz volt csatlakoztatva. Minden más mód esetén az alapértelmezett beállításokat alkalmazták. A valós akkumulátor-üzemidő a hangerőtől, audio forrástól, környezeti tényezőktől, termékfunkcióktól és felhasználói szokásoktól függően változhat.