Akár tízezer amerikai dollárt is lehet nyerni a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Az akár tízezer USA-dolláros díjazású HUAWEI XMAGE Awards 2024 versenyre 2024. szeptember 15-ig várják a jelentkezéseket, akár hazánkból is. A pályázat célja, hogy ösztönözze a mobiltelefonos fotózást, támogatva a kreativitást és az egyedi nézőpontokat.

Idén újra várja a nevezéseket hazánkból is az akár tízezer amerikai dolláros díjazású HUAWEI XMAGE Awards fotópályázat, amelyre 2024. szeptember 15-ig lehet beküldeni a legjobb, bármilyen Huawei mobiltelefonnal készített fényképeket. A 2017 óta megrendezett versenyen eddig a világ több mint 170 országából és régiójából neveztek, összesen csaknem négymillió alkotással. Ez a hatalmas képanyag alkotja a HUAWEI XMAGE Awards saját kulturális örökségét, amely az emberek világszerte megörökített történeteinek darabjait őrzi.

A verseny célja, hogy platformként szolgáljon a mobiltelefonos fényképezés legjobbjainak elismerésére, ösztönözve a különleges nézőpontokat és a határtalan kreativitást. Az idei versenyen új kategóriákban is lehet nevezni, így „Pillanatok”, „Arcok”, „Távol, mégis közel”, és a „Stílus” kategóriákban is megmérettethetjük magunkat. A különböző kifejezési formák és témák felfedezésére, valamint a gyártó zászlóshajó készülékeinek képalkotó képességeinek használatára ösztönzésül új díjakat vezettek be, például a Best of Pura Series (A Pura széria legjobbjai) és a Best of Mate Series (A Mate széria legjobbjai) elismerést.

A győztesek fotóit a többi között nemzetközi promóciós platformokon is megjelenítik, emellett a legjobb pályaműveket beküldők akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülnek.

A verseny díjazottjait nemzetközi tagokból álló neves zsűri választja ki; Chen Xiaobo, a Kínai Fotóművészek Szövetségének alelnöke, Keith Ladzinski, a National Geographic fotósa, Emmy-díjra jelölt rendező, James Perolls, divatfotós és rendező, Susi Belianska, portréfotós és vizuális művész, valamint Li Changzhu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának képviselője.

Az alkotások beküldési határideje: 2024. szeptember 15., magyar idő szerint 18:00 (kínai idő szerint éjfél). További információk és a nevezési feltételek az XMAGE AWARDS hivatalos oldalán érhetők el.

A verseny elmúlt 12 évének legjobb mobiltelefonos fényképeit egyébként nagyszabású nemzetközi fotókiállításon mutatta be a Huawei. Az Egy meghitt világ című tárlat a mobilos képalkotó technológiában úttörő szerepet betöltő vállalat eddigi legnagyobb fotókiállítása, ahol több millió fényképből válogatva csaknem 300 olyan képet mutattak be, amelyeket Huawei okostelefonokkal készítettek.