Tour de France - Indul a kerékpározás nyara az Eurosporton és a Maxon

Június 29-től a Tour de France és a női Tour de France versenyek minden egyes szakasza elérhető lesz a Max-on és az Eurosport sportcsatornán. Emellett Izgalmas sport tartalmak érkeznek, köztük a női kerékpárosokról szóló Second to None című dokumentumfilm.

A világ legnagyobb kerékpárversenye június 29-én, szombaton veszi kezdetét a Warner Bros. Discovery (WBD) csatornáin és platformjain: az Eurosport közvetítései mellett a Maxon minden pillanat élőben és megszakítás nélkül nézhető a firenzei Grand Departtól egészen a július 21-i nizzai zárószakaszig.

A legteljesebb élményt a Max biztosítja, hiszen a nyelvválasztáson kívül az előfizetők az innovatív idővonal-jelölők segítségével visszatekerhetnek a verseny kulcsfontosságú pillanataira.

A férfi verseny mellett a Max és az Eurosport élőben közvetíti a női Tour de France minden szakaszát is, augusztus 12 és 18 között, a rotterdami Grand Departtól az ikonikus Alpe d’Huez-i befutóig.

A világ legnagyobb női versenyzőinek történeteire fókuszálva az Eurosport izgalmas, új háromrészes sorozatot indít, a Second to None-t, amelyet a számos sport-dokumentumfilmet készítő Sonia Dauger rendezett. A dokumentumfilm példátlan betekintést nyújt a Lidl-Trek csapat 2023-as felkészülésébe, amely 2022-ben kiábrándítóan szerepelt a női Tour-on. A Second to None bemutatja hogyan tekertek ki a hullámvölgyből, a kerékpársportot a legnyersebb formájában ábrázolva. A dokumentum sorozat július 6-tól érhető el a Maxon,

A sorozatban megszólalnak majd a Lidl-Trek versenyzői, köztük Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini, Elisa Balsamo, Amanda Spratt és Lucinda Brand is, valamint az Eurosport műsorvezetője, Orla Chennaoui. Az epizódok július 6-án, 13-án és 20-án debütálnak a Maxon.

Scott Young, a WBD Group Content, Production and Business Operations alelnöke elmondta: „Egy különleges időszak küszöbén állunk, hiszen a Tour de France férfi és női szakaszait a 2024-es párizsi olimpia választja szét. A WBD a kerékpársportok otthona, amely a legszélesebb közönséget akarja vendégül látni. Ugyanazzal a profi gyártással fogunk bele a férfi és női versenyek műsorszórásába, a Tour de France és a női Tour de France közvetítéseink is páratlanok lesznek. Alig várjuk, hogy a rajongók élvezhessék rendkívüli közvetítéseinket, miközben mélyebbre merülhetnek a kerékpározás világába az olyan új, lenyűgöző tartalmainkkal, mint amilyen a Second to None című sorozatunk is.”

A versenyközvetítés-élmény fokozása érdekében az Eurosport összeállította díszes nemzetközi szakértői csapatát, amely korábbi Grand Tour szakaszgyőztesekből, nemzeti bajnokokból és a peloton sztárjaiból áll:

Tour de France
Adam Blythe, Robbie McEwen, Dani Rowe és Orla Chennaoui (UK)
Bernie Eisel, Robert Bengsch és Jens Voigt (Németország)
Jacky Durand, Steve Chainel és Philippe Gilbert (Franciaország)
Riccardo Magrini, Wladimir Belli és Moreno Moser (Olaszország)
Alberto Contador és Eduardo Chozas (Spanyolország)
Bobbie Traksel (Hollandia)
Jesper Worre (Dánia)
Alberto Contador és Philippe Gilbert (minisorozat szakaszelőzetesekkel a Eurosport Cycling YouTube-csatornáján)
Jens Voigt, Adam Blythe és Matt Stephens (élő tudósítások motorkerékpárról a kiválasztott szakaszokon)
Laura Meseguer, Matt Stephens, Hannah Walker, Anders Mielke és Louis-Pierre Frileux (nemzetközi helyszíni tudósítók és műsorvezetők)

Női Tour de France
Laura Winter, Dani Christmas és Dani Rowe (nemzetközi stúdiócsapat)
Matt Stephens és Iris Slappendel (nemzetközi helyszíni csapat)

A most következő közel két és fél hónap túlzás nélkül pezsgő időszak a kerékpársport szerelmeseinek, hiszen a Tour de France-ot rögvest az olimpia követi, az ötkarikás egyéni időfutamok hat nappal a La Grande Boucle zárása után következnek, míg az augusztus 12-én kezdődő harmadik női Tour de France alig nyolc nappal a párizsi női országúti verseny után következik. Ezután érkezik az év utolsó Grand Tourja – a La Vuelta a España –, augusztus 17. és szeptember 8. között, amit a WBD csatornái és platformjai egyedülálló módon végig közvetítenek.

A férfi Tour de France-on a szlovén Tadej Pogacar összecsap a dán címvédővel, Jonas Vingegaarddal (mindkét versenyző a harmadik sárga trikó megszerzéséért küzd), miközben olyan kihívókkal néznek szembe, mint a Grand Tour győztes Remco Evenepoel és Primoz Roglic.

A női Tour-on a holland címvédő Demi Vollering konkurenciája a lengyel Kasia Niewiadoma és a belga Lotte Kopecky lesz.

A Warner Bros. Discovery a világ legnagyobb kerékpáros portfóliójával rendelkezik, évente több mint 1000 élő közvetítéssel, köztük minden férfi és női World Tour-versennyel. Az élő közvetítések Magyarországon a Maxon és az Eurosporton érhetők el.