Szoboszlai Dominik: Meg akarom mutatni, hogy nem véletlenül igazolt le a klub

Exkluzív címlapinterjút adott Magyarország legújabb férfimagazinjának, az InStyle Mennek Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott és a Liverpool sztárja beszélt az angliai beilleszkedésről, fanatikus rajongókról, Jürgen Klopp stílusáról, motivációról, a nemzeti csapatról, sőt legújabb autójáról is.

Rengeteg változás történt Szoboszlai Dominik életében az elmúlt hónapokban, csapatot és országot is váltott, a támadó középpályás pedig gyorsan alkalmazkodik a körülményekhez. „Valóban sok újdonság történt velem, de egész jól fel tudtam venni a mindennapjaimban mindezt. Hamar találtam házat, és a csapatba is könnyebben beilleszkedtem, mint ahogy azt vártam. Már csak azért is, mert az elejétől kezdve tudtam játszani, és nagyon gyorsan elfogadtak a többiek” - mondta az InStyle Mennek a magyar válogatott és a Liverpool sztárja.

A futballista évekkel ezelőtt a Liverpool legendája, Steven Gerrard egy idézetét tetováltatta magára. A fanatikus szurkolók ezért, és természetesen az eredményeiért is rajongással veszik körbe Szoboszlait. „Manchesterben lakom, úgyhogy nem tudtam még megtapasztalni, milyen az, ha az utcán sétálok, viszont amikor kijövünk autóval a stadionból, érezhető, micsoda fanatizmus van az emberekben ott. Futnak a kocsi után, szóval elég komolyan veszik ezt az egész történetet.”

Az interjúban Lendvai Zsolt újságíró arra is rákérdezett, hogy Jürgen Klopp, a Liverpool edzője valóban olyan közvetlen-e a játékosokkal, mint amilyennek hírlik. „Ilyen! Viszont nem szereti, ha hülyéskedés van, ha nincs minden mérkőzés ugyanolyan komolyan véve, mindegy, kivel játszunk. Az edzéseken is megköveteli a koncentrációt, de lehet vele viccelődni, veszi a poént” - mondta mesteréről Szoboszlai. Klopp az átigazoláskor azt mondta, hogy a játékosnak nem az első pillanattól kell megváltania a világot, az első számú feladat, hogy illeszkedjen be minél gyorsabban a csapatba. „Én viszont úgy voltam vele, hogy meg akarom mutatni, nem véletlenül igazolt le a klub. Szeretném ezt valamilyen módon visszaadni, és ha a játékommal tudom, akkor úgy fogom megtenni. Nem szerettem volna, hogy azt gondolják, jött egy magyar játékos, akit azért vettek, mert az egész középpálya kicserélődött az előző szezonokhoz képest. Meg akartam mutatni, hogy ha még mindig az a középpálya lenne, akkor is én játszanék.”

Az eredmények is gyorsan jöttek, hamar érkeztek az első gólok. Arra a kérdésre, hogy felszabadító érzés volt-e betalálni immáron Liverpool mezben, Dominik határozottan felelt: „Persze. Mindegy, hogy szép gól, vagy csak egy bepasszról van szó. Örülök, hogy tudtam ekkora gólokat szerezni, remélem, hogy még sokkal többet fogok. Mindig felszabadító érzés.” 

Az InStyle Men arra is kíváncsi volt, hogy mennyire más érzés a Liverpoolban pályára lépni, mint a válogatottban? „Más, amikor a saját hazádért vagy országodért játszol. Tudjuk jól, hogy az egész világon mennyi Liverpool-szurkoló van, a stadionban éppen 54 ezer, és még nézik a meccset – mondjuk azt – egymillióan. A válogatottban viszont tizenegyen vagyunk, vagy éppen tizenhatan azon a mérkőzésen, tízmillió magyarért játszunk” - magyarázta a játékos.

Szóba került a játékos új autója is, hiszen az a hír járta, hogy Dominik kocsivásárlását édesapja az eredményekhez kötötte. Kiderült, hogy a Mercedes G-osztály megmaradt ugyan, de bővült is a flotta. „Nem cserélem le, csak veszek magamnak egy másikat. Utánanéztem, beszélgettem emberekkel, és mivel ez a modell értékálló, befektetésnek sem utolsó” - mondta el a sportoló. Azt azonban nem árulta el, milyen márkáról van szó. „Nem fogom soha elmondani senkinek, aki meglát benne, annak szerencséje van.”

A teljes interjú az InStyle Men legújabb lapszámában olvasható: https://www.instylemen.hu/megjelent-oszi-lapszam-2023-167404