Desh: Folyton rettegek és őrlődöm

Desh úgy tört ki a nélkülözésből, a kilátástalanságból, hogy nem félt beszélni félelmeiről. Kukásként kezdte, mára pedig telt házas koncerteken lép fel tomboló közönség előtt. A 23 éves zenész, a fiatal generáció egyik legnagyobb ikonja a JOY Magazinnak adott interjújában őszintén vallott arról: a mai napig pánikrohamai vannak, ha arra gondol, elveszítheti rajongóit.

Molnár Attila - művésznevén Desh - a generációja egyik legsikeresebb előadója. Azahriah alkotótársa kukásként kezdte felnőtt életét, és hosszú utat járt be mire feljutott a csúcsra. Desh a JOY Magazinnak adott őszinte interjút, amelyben beszélt a pályájáról, sikereiről és félelmeiről is. „Kukásként többször volt, hogy nem is aludtam, csak elképzeltem magamnak azt az életet, amit ma már magamnak tudhatok, aztán szólt a vekker, és kezdődött minden elölről. A mai napig nem felejtettem el, honnan indultam, sőt, igyekszem mindig emlékeztetni erre magamat” - mondta el Desh.

A fiatal előadó a Kukásautó című számával robbant be a köztudatba. Míg régebben szégyellte a munkáját, mára ez az érzés teljesen átalakult. Ma már azt szégyellem, hogy szégyelltem. Nagy hálát érzek a rajongók és a sors iránt is, hogy sikerült” - nyilatkozta Desh. “A közönségemnél nincs fontosabb… Ezt félek a legjobban elveszíteni, ami nagy szorongást és pánikrohamokat is idézett már elő bennem” - vallotta be legnagyobb félelmét a 23 éves zenész. „Folyton rettegek és őrlődöm. 2 éve futottam be, de még most is azt érzem, hogy nem dőlhetek hátra.”

A fiatal alkotózseni a szorongásról és a pánikbetegségéről is nyíltan beszélt a magazin hasábjain. „Próbáltam már mindent. De eddig az vált be, ha hagyom ezeket a napokat csak úgy eltelni. Ezt mindig az dönti el, hogyan kelek fel aznap. Ilyenkor minden jó gondolat, hit, remény eltűnik.” 

Desh nincs híján az akaraterőnek és ambíciónak – rajta kívül azonban kevesen hittek benne. „Mindig mondtam mindenkinek, hogy be fogok futni. Senki sem hitt bennem, és abban, hogy sikerül bármit elérnem. Sokszor fut át az agyamon, hogy mennyire segített hozzá ehhez az egészhez, hogy sosem adtam fel. Onnan, ahonnan én jöttem, ennek a fele is lehetetlennek tűnik egy olyan fiatalnak, mint amilyen én voltam akkor” - emlékezett vissza a kezdetekre Molnár Attila Desh. 

A fiatal sztárnak ezekben a napokban jelent meg friss albuma, és élete első turnéja előtt áll. A mostani albumhoz meg kellett érnem. Olyan számomra fontos, fájó dolgokról szólnak a számok, amelyek most egy kicsit más köntösben lesznek hallhatóak, mint az előzőek. Most az érzelem fog dominálni, és nem az élvezet. Azt hiszem emiatt is nagy mérföldkő.”

A teljes interjú a JOY Magazin legújabb számában olvasható.