Maradékokból foodporn gasztrocsoda
Próbáltál már pizzát vasalóval felmelegíteni? Esetleg tésztát vízforralóban megfőzni? Vagy a tavalyi húsvéti nyuszicsokit valamilyen kreatív módon újrahasznosítani? Mike és Josh Greenfield, a séf/zenész testvérpár pontosan arra vállalkozik az MTV-n július 3-án startoló Konyhapecérek második évadában, hogy gusztusossá varázsolják a maradékokból álló, tipikus koleszkajákat. Ezúttal azonban nem kizárólag brooklyni lakásukból jelentkeznek be, hanem nyakukba veszik a világot, és a brazil, holland, máltai, mexikói és amerikai konyhaművészettől ihletve készítik el rendhagyó fogásaikat sztárvendégeiknek.
A Green tesók júliusban visszatérnek az MTV képernyőjére – a Konyhapecérek második évadában Mike és Josh Greenfield elhagyja New Yorkot és sztárvendégekkel kiegészülve főzik végig a világot. Gasztronómiai utazásuk során olyan emberekkel találkoznak, akik kihívások elé állítják a szakácsokat, legyen szó akár egy kis freestyle rapről a brazil tengerpartokon, egy profi UFC (Ultimate Fighting Champion) harcos leteperéséről, rúdtáncról, az egykori kolesztársak kiokításáról főzés területén, palacsintasütésről egy oldtimer autó hátsó ülésén, vagy egy emberfej méretű hamburger elpusztításáról...
A lehetetlennek tűnő küldetések mellett a második évadban sztárvendégek is csatlakoznak a Green tesókhoz Alessia Cara, Austin Mahone, a Cake by the Ocean slágert jegyző DNCE frontembere, Joe Jonas, illetve a népszerű beauty blogger Michelle Phan, valamint Lil Dicky, rapper személyében. A sztárok mellett a második évadban April Rose, modell erősíti az eye candy faktort, aki nem jön zavarba, ha ételkritikáról van szó...
A Konyhapecérek szakácsai Brothers Green Eats című YouTube videókkal lettek híresek, a zene, a főzés és az utazás iránti szenvedélyük adja az MTV-s sorozat savát-borsát. A srácok alábbi, egyszerű, de nagyszerű menüsorát bárki könnyedén elkészítheti akár egy átbulizott éjszaka után, váratlan vacsoravendégek esetén, vagy egy jó sorozat mellé.
Konyhapecérek második évad az MTV-n július 3-án, 20:00-tól.
Előétel: Magyaros Sushi
Hozzávalók:
- szeletelt fehér kenyér
- húsféleségek (szeletelt, főtt vagy sült sonka, marhahús, csirke vagy pulyka)
- vékonyra szeletelt sajt
- mustár
- kígyóuborka, retek vagy csemegeuborka
- Piros Arany
Elkészítés: Vágd le a kenyér héját. Használj egy bögrét vagy a kezed és görgesd addig a kenyeret, amíg teljesen lapos nem lesz. Fektess egy szelet húst és/vagy sajtot a kenyérre, tegyél mellé ízlés szerint vékonyra szeletelt csemegeuborkát, retket, esetleg kígyóuborkát. Tekerd fel és vágd széles szeletekre, akárcsak az igazi sushival tennéd. Tálald mustárral és Piros Arannyal.
Főtétel: Mexikói reggeli másnapokra
Hozzávalók:
- olaj
- 2 db tojás
- cheddar sajt
- salsa szósz
- avokádó darabokra vágva (opcionális)
- 2 kis zacskó sajtos tortilla chips
Elkészítés: Olajozzunk be egy serpenyőt, üssük rá a tojásokat és verjük fel, mintha rántottát készítenénk. Adjuk hozzá a sajtot, a salsa szószt, az avokádót és keverjük össze. A chipset törjük össze a zacskókban, és minden tasakba oszlassuk el egyenlő arányban a tojásos keveréket. Tálaláskor tegyük tányérra és reszeljünk rá sajtot, vagy együk villával a zacskóból.
Mogyoróvajas banánkenyér a mikróból
Hozzávalók:
- 1 érett banán
- ¼ doboz vaníliás sütikeverék
- víz
- csoki darabok
- tej
- mogyoróvaj
- kókuszreszelék
Elkészítés: Nyomkodd szét a banánt egy mikrózható tálban. Add hozzá a sütikeveréket, és fokozatosan adagolj hozzá annyi vizet, hogy elkeverve tésztaállagú legyen. Add hozzá a csoki darabkákat is és mikrózd készre, körülbelül 3-4 perc alatt. Fordítsd át egy tányérra, de óvatosan, mert forró!
Most jöhet a máz: tégy egy szép nagy gombóc mogyoróvajat egy mikrózható bögrébe, és melegítsd körülbelül 30 másodpercig, épp amíg megolvad. Fokozatosan adagolj hozzá annyi tejet, míg egy folyékony bevonatot nem kapsz. Öntsd rá a még meleg süteményre és szórd meg kókuszreszelékkel.