Ehető koktélok nőnapra
Parfüm, egy csokor illatos virág, esetleg egy csinos kiegészítő? Kedves figyelmességek, de őszintén szólva kissé elcsépeltek. Közeleg a nőnap, és ha idén szeretnéd valami formabontó ötlettel elkápráztatni a szebbik nem képviselőit, érdemes egy kicsit bevállalósabbnak lenned.
Legyen szó akár a kedvesedről, anyukádról vagy az imádott nagyiról, néhány molekuláris gasztronómiai finomsággal most biztosan jó időre leveheted őket a lábukról. Íme néhány ötlet egy igazi profitól: Keresztes Ferenc ezúttal a finnek kedvenc vodkájával készített merész kreációkat a Tokió Budapestben.
Tiramisuhab fagyasztott rózsával
- 8 cl Finlandia Cranberry vodka
- 10 cl amaretto likőr
- 8 cl főzött espresso
- 10 dkg mascarpone
- hideg espuma habkötő
- 16 db babapiskóta
- a díszítéshez egy szál rózsa
Az alkotókat összeturmixoljuk és habszifonba szűrjük. A babapiskóták közepét csónak formájúra faragjuk, és a habot beletöltjük. A piskótákat folyékony nitrogénben – 192 ºC fokra fagyasztott rózsával díszítjük.
Uborkás vodkakapszula
- 8 cl Finlandia vodka
- 8 dkg kígyóuborka
- 1 cl epres balzsamecet
- 1 cl cukor
- 1 cl facsart citromlé
- por állagú alga
- a díszítéshez fekete bors
- japán kanál a szervírozáshoz
A kígyóuborkát leturmixoljuk, majd leszűrjük. Epres balzsamecetet, cukrot és citrom levet öntünk hozzá, majd fele-fele arányban összekeverjük vodkával. Hozzáadjuk a vízben feloldott algát, és kalcium fürdőbe helyezzük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat, majd fekete borssal szórjuk meg.
Amennyiben nem érzed magad elég bátornak ahhoz, hogy otthon kezdj kísérletezésbe, fordulj profi mixerhez, hogy elkápráztathasd a hölgyeket.
A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve.