Pálinkakülönlegességek a IX. Budapesti Pálinkafesztiválon
A 2014-es belvárosi Pálinkafesztivál rekordszámú kiállítóval és igazi pálinkakülönlegességekkel nyitja meg kapuit május 15-én, a Városháza Parkban. Minden harmincévest (aki idén ünnepli) a szintén 30 éves Békési Pálinkaház vendégül lát egy kupica pálinkára. Ráadásul ezúttal minden látogató készpénzért vásárolhatja meg pálinkáját, közvetlenül a készítőktől.
27 pálinkaház több mint 400 párlatot kínál négy napon keresztül a IX. Budapesti Pálinkafesztiválon. A rendezvény idén visszaköltözik régi helyére, a Városháza Parkba, ahol olyan kiállítók is megjelennek, akik egykor, a fesztivál indulásakor voltak csak jelen az eseményen.
Az Árpád és Vadász Pálinka igazi újdonságként Árpád dupla ágyas barackpálinkával készül a belvárosi rendezvényre. Az ital különlegessége, hogy aszalt és friss gyümölcsön ágyazódott, amelynek köszönhetően hosszú percekig érezhető lekváros, friss és citrusos vonásokat hordoz. Plusz élvezetként a látogatók egy speciális pálinka ballonból kapják majd a párlatot.
A Tokaj-hegyaljai Likőr és Pálinkamanufaktúra régi ismerősként köszönti a látogatókat, de mint minden évben, idén is meglepetéssel készül. A tavaly bemutatott, kifejezetten nőknek készült Glam prémium meggylikőr mellett a belvárosi fesztiválozók kóstolhatják meg először a Glam gyümölcslikőrcsalád legújabb, egyelőre még meglepetésnek szánt ízeit. Mindezek mellett a Tokaji Aszú érleltetésére használt hordóban pihentetett Tokaji Szilvapárlattal és koktélkülönlegességekkel is készülnek.
Az idén 30 éves Békési Pálinkaház meghívja egy kupica pálinkára mindazokat, akik vele együtt idén ünneplik 30. születésnapjukat. A standon ezen felül a népszerű pálinkapapucs, illetve a nagy sikert aratott pálinkakolbász is megtalálható lesz.
A Rézangyalnál a hűsítő körtepálinkás-mentás limonádé lesz a sláger, a Zsindelyes Pálinkaház dió likőrkülönlegességgel, a Matheus Szóráth Pálinkaház szűretlen, speciálisan gyümölcságyon, eperfa hordóban érlelt, 44%-os Fruits Fürtös Meggyel, a Schiszler Pálinka pedig a belga csoki és az alföld gyümölcseinek legjavát őrző pálinkaházasításával készül. Márton János híres pálinkái mellett személyes kedvencével érkezik a fesztiválra: pálinkás long drinket kínál majd standjánál. Az ital borókapálinkából készül, amelyet az alkotó tonikkal és jéggel szervíroz.
Idén szintén újdonság, hogy a feltöltőkártyás rendszer és a kuponvásárlás helyett a legegyszerűbb módon, készpénzzel lehet majd vásárolni közvetlenül a kiállítóktól. Ráadásul a fesztiválozók a megvásárolt jegyük mellé két kupica kóstolót is kapnak.