Különleges párossá áll össze Tatár Csilla és Vecsei H. Miklós!

Tatár Csilla és Vecsei H. Miklós egy rendhagyó sportprojekt kedvéért összeáll! A járványhelyzet miatt átalakult Európa-napi fesztivál virtuális futóversenyén váltóban teljesítik az uniós tagságunk 17. évfordulóját szimbolizáló 17 km-es távot. Az alkalmi páros felkészülése már gőzerővel tart, ennek kapcsán a műsorvezető elárulta, milyen meghatározó mérföldkőhöz érkezett, a színész pedig az édesapjától kapott, futással kapcsolatos örökségéről mesélt.

A járványhelyzet miatt idén virtuális eseménnyé alakul át az Európa-nap alkalmából rendezett hagyományos fesztivál. A május 9-i online rendezvényre ingyenes, élő Tóth Vera koncerttel, Mautner Zsófi otthonról is követhető főzőshow-jával, gyerekprogramokkal, szakmai beszélgetésekkel, valamint a virtuális EU-s futásra regisztrált és a 17 kilométeres távot teljesítő futók számára tombolasorsolással is készülnek a szervezők. Tatár Csilla is már javában készül: a műsorvezető Vecsei H. Miklóssal váltóban tervezi teljesíteni a hazánk uniós tagságának 17. évfordulóját szimbolizáló 17 km-es távot.

Csilla mostanában szinte mindenhová futóruhában megy, hogyha felszabadul egy kis ideje a temérdek családi teendő mellett, akkor edzhessen egy kicsit.

„A napokban múlt három éve, hogy lefutottam a félmaratont, ami nagyon meghatározó élmény volt az életemben. Azért szeretem a futást, mert nagyon igazságos: amennyi energiát belefektetek, az meg is térül, illetve mindig lehetőséget ad, hogy versenyezhessek önmagammal. Általában a Margitszigeten szoktam róni a köröket, de mióta kiköltöztünk Nagykovácsiba, elkezdtem a terepfutással is ismerkedni" – árulta el a műsorvezető, aki heti 4-5 alkalommal igyekszik futni, de mivel a gyerekek mellett nincs sok szabadideje, ezért beszerzett egy futógépet is. „A kisfiamat, Milánt most tanítjuk biciklizni, és ha már jól megy neki, akkor szeretnék majd mellette futni, de az új családtagunkat, a kis labradort is úgy választottuk ki, hogy felnőve majd együtt fedezhessük fel az erdei pályákat."

Csilla váltótársa, Vecsei H. Miklós még gyermekkorában, hosszútávfutó édesapjától tanulta, hogy ez a sport nem csupán a testre, hanem az elmére is jótékony hatással van.

„Édesapám gyakran mesélt nekünk a futás fontosságáról és arról, hogy vannak olyan gondolatok, amelyek csak eközben tudnak megszületni. A gimis években merészkedtem rá a futókörre, és elkísért apukám is: halkan kocogtunk kétfős libasorban. Manapság esténként a színházból hazatérve megállíthatatlanul kavarognak a fejemben a gondolataim, de egy 20-30 perces jó tempójú futás mindig segít visszazökkenni egy egészségesebb ritmusba. Egyedül szoktam menni, hiszen számomra ez százszázalékos befelé figyelés, a hosszú távok után pedig szívesen fekszem be egy kád vízbe. Az egyik kedvenc érzésem az életben, amikor futás közben átesem a holtponton" – árulta el a színész, aki már a maratoni távot is teljesítette.

A futóverseny kötetlenül, bárhol teljesíthető 2021. május 1. és május 9. 14:00 óra között.  Egyedi teljesítőérmet kapnak, valamint különleges tombolasorsoláson vesznek részt azok, akik a futásukat valamilyen applikációval rögzítik vagy az eredményüket fotóval igazolják, és feltöltik az esemény oldalára (https://www.17ev17km.hu/). Részletek és friss információk a futás Facebook-oldalán érhetők el: https://www.facebook.com/events/1732952643553777 .