Szerdán berúgják a bulimotort a SZIN-en

Mától beindul az idei fesztiválszezon utolsó nagy menetelése. A Coca-Cola SZIN már kedden délután megnyitotta kapuit a szegedi Tisza-partra, az ország számos pontjáról érkező vendégek előtt. Az első programnapon pedig mintegy 50 fellépő rúgja be a bulimotort a különböző színpadokon, köztük Dzsúdló, a Margaret Island, a Follow The Flow, a 30y, a Blahalouisiana, a Parno Graszt, a BSW és a Gang, KKevin, Rúzsa Magdi és megérkezik a SZIN egyik nagy nemzetközi sztárja, Zara Larsson is. 

Elérkezett az idő, hogy egy buliban bővelkedő hosszú hétvégével feltegyük az „i"-re a pontot és a nyár záróakkordjaként elmerüljünk egy olyan buliforgatagban, ami már évtizedek óta megbízhatóan hozza a kötelezőt, felsorakoztatva a hazai zenei élet krémjét, a nagy kedvenceinket valamint nemzetközi sztárokat, és megannyi más programot. A Szegedi Ifjúsági Napok a tradíció és megújulás fesztiválja. „Úgy tudott megmaradni a hazai paletta egyik legszerethetőbb fesztiváljának, hogy egyrészt megtartotta az együttlétnek azt a varázsát, ami miatt a kezdetekkor életre hívták, ezzel együtt igyekezett megtartani azt a közönséget, ami már évtizedek óta, szinte kötelező jelleggel részt vesz a SZIN-en, másrészt folyamatosan rezonál a körülöttünk lévő világ változásaira, így a fiatalabb látogatóink, ha úgy tetszik, a Gen Z is magáénak tudhatja ezt a fesztivált" – mondta Kolonics Erika, a Coca-Cola SZIN főszervezője. 

Szerdán tehát elindul a Szegedi Ifjúsági Napok, az első nap programjában pedig ott lesz a nagyszínpadokon – mások mellett – Rúzsa Magdi, Dzsúdló, Parno Graszt, a BSW és a Gang, a Margaret Island, a Follow The Flow. A Borsodi Nagyszínpadra pedig nemzetközi headlinerként érkezik Zara Larsson, a „svéd Rihanna", hogy bemutassa itthon először legújabb lemezét, és persze hozza a korábbi nagy slágereit is.

A Jim Beam Arénában KKevin, az Analog Balaton és ugyanitt éjféltől hajnal 5-ig Metzker Viki sorakoztatja fel barátait, Koósz Milánt, Pumped Gabot és Pixát. Az SZTE Színpadán a nyitónapon feltörekvő tehetségek nyitják a sort, és jön a Blahalouisiana, a Hiperkarma, a 30y és a Fish!. A Fonó Világzenei Színpadon lesz Ripoff Raskolnikov BandFool Moon, Zűrös Banda és Aurevoir. koncert is. De érdemes körbejárni a többi helyszínt is, aminek a programja a www.szin.org oldalon elérhető.