Önkeverő edény, a lusta szakács álma
Úgy tűnik a mai napot is a konyhában zárjuk, főleg, hogy a japán fogorvos által feltalált edény megfőzött, miközben én kényelmesen ültem a tévé előtt, és a Forma 1-et néztem. Na de hogyan jut el a világ egyik legbarbárabb embere odaáig, hogy a húsleves megcsinálja magát? Természetesen egy kis fogáaszti gipsszel történt kísérletezés során.
Az egény működése a termodinamika törvényein alapszik: a felmelegedő víz örvényt képez, amely így nem csak a kevergetés fáradtságos és kínkeserves folyamatától kímél meg minket, de a folyamatos mozgásnak hála az étel sem kezd önálló felfedezőtúrába a tűzhelyen.
Nyilvánvalóan az edény csak alapvető levesekkel lesz képes megbírkózni, tehát a babgulyás elkészítése továbbra is teljesen manuális folyamat lesz, de ha Hideki Watanabe úr talál egy támogatót, aki lát fantáziát találmányában, könnyen lehet, hogy a zacskósleves amúgy is roppant körülményes elkészítésének terhe teljesen lekerül a vállunkról.