Ideális vágódeszka, nem csak profi szakácsoknak
Sokat dícsért hobbiszakácsként - és most nem csak az egóm mondatja ezt velem - szeretek kísérletezni a konyhában. Ehhez nem csak kreativitásra, de a megfelelő eszközökre is szükségem van, azonban a legtöbb gondot mindig az okozza, hogy minden eszköz egy újabb item lesz a konyhapulton. Ez pedig igen rövid idő alatt túlnépesedéshez vezet, ami rengeteg bosszúságot tud okozni.
Erre nyújt kiváló megoldást a Curtis Stone Workbench, ami nem egy hétköznapi vágódeszka. A felülete 22”×14”, a belsejében pedig három rozsdamentes mérőedény található, amelyekbe kényelmesen eltehetjük a hozzávalókat (liszt, fűszerek, stb.), amíg szükség nem lesz rájuk. Emellett a tetején található egy kis kuka is, ahova a különböző sallangokat (hagyma, paradicsomhéj, mócsing, stb.) tudjuk egyszerűen belesöpörni.
A kések védelmének érdekében a vágódeszka kőrisből készült, és jelentősen megkönnyítheti a főzési folyamatot. Általában, főleg kisebb konyhák esetén, a legnagyobb probléma mindig abból adódik, hogy pucolás és előkészítés közben elfogy a hely a pulton, és takarítani kell, valamint találni elég nem létező szabad helyet midennek.
Azonban ezzel a deszkával mindez megoldódik, hiszen amint felvágtunk valamit, csak bele kell tennünk valamelyik beépített tartó dobozba, és ismét miénk a teljes felület. Ha pedig kell, csak kivesszük.
Mindemellett a tárolók mindegyike kivehető, így a takarítás sem okoz problémát - leszámítva, hogy a mosogatás hálátlan egy dolog.
Sajnos van egy hátránya: 300 dollárba kerül, amit azért soknak tartok érte. De a koncepciót végiggondolva otthon is könnyen összeépíthető, ha leszabatjuk az anyagot, valamint megtervezni sem lehet bonyolult.